Sketcher

SKETCHER


"Fobi or not fobi"


Allsång

Sångsketch med två personer. Man vill aktivera publiken genom att sjunga allsång med dem. Men publiken utsätts för en allsång som de aldrig har hört och ska dessutom göra omöjliga rörelser till.

 

 

Allting går att sälja

En sketch för fyra personer som tar pyramidspelen till en helt ny nivå när grannen kommer in och berättar hur han tänker lösa några av problemen på sin gård.

 

 

Artistförmedlaren

Sketch med två personer, som utspelar sig på en artistförmedlares kontor. Där en något speciell person kommer in med sin talangfulla hund.

Revy-SM 2002 i Halmstad.

 

 

Bilverkstaden

Sketch med tre personer. Missförståndssketch där en bilreparatör ringer fel och hamnar hos ett par som tror att de pratar med en läkare.

Revy-SM 2004 i Falun.

 

 

Birdie nam nam

Sketch med fyra personer. Tre killar har en förfest hemma hos en av dem. Man blir lite för närgångna mot fruns undulater och kaos uppstår när man ska rätta till och dölja alla problem.

 

 

Buktalaren

Kort sketch om den lokala estardören som slagit sig på buktaleri. Oväntat slut.Dagens banker (2013)

En sketch som belyser dagens problem där även bankerna är på väg in i det kontantlösa samhället. En man tar till drastiska åtgärder för att få sätta in dotterns klasskassa på ett konto. Revy-SM 2013 i Skövde.Den obotlige optimisten

Sketch med två personer. En av alla dessa medialt intresserade äventyrare som dyker upp i TV-soffor och dokumentärer intervjuas inför ännu en osannolik expedition.

 

 

Det brinner!

Sketch för tre personer om vådan av besparingarna hos räddningstjänsten. Snart finns helt enkelt inga brandbilar kvar att skicka vid utryckningarna.

Revy-SM 2006 i Hudiksvall. Bästa radiomässiga revynummer 2006!Det börjar brännas (2013)

En klassisk förväxlingssketch där mannen i huset passar på att bränna hemma, medan hans fru är i väg på en jobbkonferens. Att frun dessutom jobbar på polisen gör inte saken enklare.

 

 

Dina dagar äro räknade

Sketch om en nystartad domedagssekt, som förkunnar att jorden kommer att gå under den 7 april. En sektledare med en förvirrad assisstent.

Vann Revy-SM 1997 i Östersund.

 

 

Dom där du vet...

Två överklassdamer, tar sig en närmare titt på Sveriges invandrare och synar deras levnadsvanor.Dos Enchilados

En sanslös sketch med de bägge sydamerikanska varitéartisterna "Dos Enchilados" från Paraguay, som turnerar runt som skottkärreekvilibrister.
 

"Dos Enchilados"

En himlamassasånger

En sångsketch med två personer. Ett par 70-talsinspirerade pedagoger som lyckas plocka ihop ett gäng oskyldiga barnvisor i ett potpurri, som blir allt annat än oskyldigt.

 

 

Fobi or not fobi

En sketch om två killar på affärsresa, som hamnar på samma rum. När de upptäcker att de fått en romantiskt svit, tror de att personalen tror att de är homosexuella. De kräver att få tala med ledningen för att förklara sig. De dras alltmer in i förvecklingar, som de aldrig kan ta sig ur. Naturligtvis har den även ett oväntat slut.

Revy-SM i Karlskoga 2005.

 

 

Fotoautomaten

Kort sketch för två personer med oväntat slut. Utspelar sig, som namnet antyder, vid en fotoautomat.

 

 

Första daten

Sketch med minst fyra-fem personer. Ett par träffas på en restaurang på en så kallad blind-date, men det går inte riktigt som man har förväntat sig.

 

 

Försäljaren

Sketch med fyra personer. En TV-shopsinspirerad försäljare som på ett köpcentrum försöker kränga hembränt, fast under produktnamnet: Kalasvin.

 

 

Föräldramöte

En sketch för sju personer om ett föräldramöte. Föräldrarna, (publiken), får träffa några lokalpolitiker som berättar om de nya omstruktureringarna och de får dessutom träffa arbetsgruppen för deras barns skolklass.
.

 

"Utbrytarkungen Gunnar Houdini"

 

Gunnar Houdini

Sketch med två personer. En sketch som med fördel delas upp i flera mindre sjok. En konferencier och den inte fullt så lyckade utbrytarkungen Gunnar Houdini.Höger, vänster om

En militärsketch, som nog närmast kan liknas vid en kort ”spring i tältöppningar”-fars. Ett nostalgiskt återbesök på de numera svunna repövningarna. Behöver vi skriva att det dessutom är ett oväntat slut.

 

 

I väntan på entré

Kort sketch i två delar med två personer. Två personer skickas in att fylla ut tiden under ett stort scenbyte. Man börjar berätta om hur man brukar roa sig i logen. Sketchen får sin upplösning senare i revyn.

 

 

Je e muslim je

Sketch för två personer där en av dem berättar att han blivit muslim, eftersom man byggt en muslimsk begravninsplats i hans hemstad. En drift med vanliga svenska fördomar om muslimer.

 

 

Kaos är granne med svärmor

En kortfars om det vänstrande parets vedermödor med en skuldbeläggande svärmor/mamma boendes tvärs över gatan. Sketchen utspelas i ett sovrum, som är allt annat än privat. Mycket oväntat slut.

Revy-SM i Motala 2007.

 

 

Konsumenttipset

Sketch för två personer som utför ett konsumenttest av några sorters dammsugare.

 

 

Koppla av från sporten

Här får du möta de skidåkande bröderna Mathias och Tobias Fredriksson och se hur de gör för att koppla av från sporten på sin fritid. Sketch för tre personer.

Revy-SM 2006 i Hudiksvall.

 

 

MOMS

Sketch för två personer om hur medlemmarna i de politiska ungdomsförbunden plötsligt bara försvann vid en närmare granskning. Här ges en övertygande förklaring vart alla medlemmar tagit vägen.

 

 

Mordet på midsommar

Sketch för tre personer. En smått hysterisk skecth om den lilla lokalrevyn i Dalarna som nominerats till Revy-VM i Österrike och som måste spela sin sketch dubbad till tyska.

 

 

Nyhetens behag

Sketch med fem personer. En familj som helt gått upp i frukost-TV:s nyhetsrapportering och har förvandlat vardagen runt frukostbordet till en nyhetssändning.

 

 

Pappaledig

Sketch för två personer. Två nyblivna pappor träffas med barnvagnarna på stan. En inte alltför fördomsfri sketch om män som är pappalediga.

 

 

Pinocchioeffekten

Sketch för fyra eller fem personer. En middagskonversation som har gått i stå, lättas upp av ett litet tankeexperiment.

 

 

Pinsamma föräldrar

Sketch för tre personer. Sonen i familjen är mobbad i skolan för att han har en pinsam pappa. Mamman försöker lugna sonen, men pappan själv undanröjer alla tvivel.

 

 

Rökförbud

Sketch för två personer som instruerar publiken om var de ska gå i pausen, sedan kommunen infört rökförbud på och inom en radie på 500 meter runt teatern.

 

 

Skengravid

Sketch för fem personer som utspelas på ett café, där handlingen cirkulerar kring en man som upptäckt att han är skengravid.

 

 

Sonens nya flickvän

Sketch för fyra personer. De nervösa föräldrarna förbereder sig för att för första gången få träffa sonens nya flickvän. Behöver vi säga att allt inte riktigt går som de har tänkt sig.

 

 

Tjejer på stan

Sketch med tre tjejer. Två tjejer som inte setts på länge möts på stan och har egentligen ingenting att prata om, förrän en tredje väninna dyker upp.

 

 

Ut med dottern

Sketch med fyra personer. Dottern ska ut med sin nya kille och pappan är nervös och förmanande inför dotterns träff.

 

 

Var glada att det är vi

Sketch med flera personer. Konferencier som presenterar hur revyn skulle bli om den spelades av olika arbetsgrupper. Utmärkt att inleda revyn med. Kan kombineras med en befintlig öppnings-sång på samma tema, (se entréer och finaler).

 

 

Vilket dagis!

Sketch för fyra-fem personer. Den lokala polisstationen har hängts ut i lokalpressen för att vara ett tillhåll för lekar och pubertala upptåg.

Revy-SM 2009 i Piteå.Älska din nästa... och nästa

Sketch, i ett minifars-format, om frun som vill passa på att ha lite roligt medan hennes man drar iväg på älgjakt. Den glömske mannen har dock lite problem att komma ihåg allt som ska med på jakten och dyker hela tiden upp hemma för att hämta saker. Ja, vi behöver väl knappast berätta att det är upplagt för förvecklingar och lätt kaos. Sketch för fem personer.

Vann Revy-SM 2017 i klassen Sketch.Vill du beställa en revytext för påseende? Skicka ett mejl till info@revytext.se och tala om vilken/vilka texter det gäller, vilken revygrupp och när ni har premiär.
© 2020 Börtnan Nöjesproduktion HB. All Rights Reserved.